Rozjíždíme podzimní tréninky

Ahoj po prázdninách,

skáčeme do tréninků rovnýma nohama. 

Tuto středu se sejdeme na mapě Švadlenovka u Hluboké nad Vltavou.

Budeme startovat přímo z místa parkoviště, ať neztrácíme čas přesunem.

Připraven je trénink, který prověří naši orientační techniku ze všech stran. Ještě jsme to neběhali. Autorem tréninku je Vojta.

Čeká na Vás kombinace reverzní švýcárny (bílé kolečko pod kontrolou), hada a korálků – to je schéma platné pro borce a zkušáci. Zkušáci budou mít širokého hada s větším množstvím detailů. Borci se budou muset orientovat v užším koridoru – budete mít možnost vybrat si z delšího a kratšího hada.

Pro naděje máme připravenou trať v délce 1 km, která se jedenkrát točí přes místo startu – zkušenější by si již mohli troufnout zkusit to sami a já bych se vypravila se skupinkou nováčků, které tímto také oslovuji a vítám.

Místo srazu: zde

Čas zahájení tréninku: 17:30 hod

Doporučuji vzít s sebou čelovku – stmívá se rychle. Chtěla bych mít vše připravené včas, abychom zvládli i sebrat kontroly za světla, ale raději pro jistotu.

Pro nováčky: pokud máte buzolu, vezměte prosím s sebou. Potřebujete oblečení do lesa – doporučuji dlouhé kalhoty a repelent proti klíšťatům. Běžecké boty, které nevadí, pokud by se Vám namočily. Pití a svačinu po doběhu – děti budou hladové. Pod tabulku prosím připište své jméno a „1“ – to pro mě znamená, že tisku pro Vás mapu. Do kategorií tréninku si Vás přiřazuji sama tj. všichni jste „naděje“.

Přihlášky prosím do sdílené tabulky. Odkaz ráda zašlu na vyžádání.

Pokud byste se k nám chtěli přidat, ozvěte se – emailem: info@tjobcb.cz nebo telefonicky: 606 730 321.

Rádi mezi sebe přivítáme nové členy, kteří mají rádi pohyb v přírodě, líbí se jim v lese, zajímají je mapy. Děti přijímáme do oddílu do 15 let včetně jejich rodičů z důvodu nutného zajištění doprovodu a dopravy na mapové tréninky. Do tělocvičny mohou děti docházet samostatně, na tréninky v lese prosíme i účast rodičů.

Co Vám můžeme nabídnout: tréninky každou středu od 17:30 hod do 19:00 hod během školního roku. V září a od března do června jsme na mapových tréninkách v lesích v blízkosti Českých Budějovic. Od října do února jsme v tělocvičně TJ Sokol Čtyři Dvory. Během roku pořádáme několik vícedenních soustřední, jezdíme společně na závody, v létě se účastníme vícedenních závodů (rádi i společně stanujeme), pořádáme závody. Máme rádi i běžkování – věnujeme se i lyžařskému orientačnímu běhu.

O čem ten orienťák vlastně je? Zde dávám odkaz na krásnou reportáž od České televize, která je sice již z roku 2013, ale přesto je stále aktuální.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10520031365-zijme-sportem/213471290330018

A ještě přidávám promo video, která mám já osobně velmi ráda – UŽIJTE SI JEJ:

Těšíme se na Vás! Za všechny z oddílu Martina 🙂